Gratis ontwikkeladvies voor 45plussers

In onze snel veranderende arbeidsmarkt is het verstandig om regelmatig na te denken over je toekomst op het werk en je persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk kom je daar niet altijd aan toe.

Wat is het ontwikkeladvies?

De overheid geeft een subsidie voor alle werkenden, die 45 jaar of ouder zijn en minimaal 12 uur per week werken. Daardoor kan ik het gratis aanbieden.

Het doel van het Ontwikkeladvies is om je te stimuleren om de regie over je loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, je competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Met dit persoonlijke ontwikkeladvies krijg je een beeld van je situatie op de arbeidsmarkt. Vervolgens kunnen we bepalen welke stappen je kan nemen om gezond en werkend de pensioenleeftijd te bereiken.

Inhoud van het traject ontwikkeladvies

Het ontwikkeladvies bestaat uit twee gesprekken.

Gesprek 1 – Persoonsprofiel en ontwikkelplan
Het eerste gesprek van twee uur start met het bespreken van je huidige situatie en de gewenste acties. Ook bespreken we het intake formulier, dat we samen invullen om zo een goede start te maken van het ontwikkeltraject. Daarna zal het gaan over jouw ontwikkelvraag. Wat heb je nodig om ook in de toekomst jouw vak uit te kunnen blijven oefenen?

Gesprek 2 – Toekomstperspectief en vervolgstappen
In het tweede gesprek van twee uur bespreken we de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en hoe je aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt. Tijdens dit gesprek vul je je actieplan in, waar je na deze gesprekken zelfstandig mee aan de slag gaat.

Belangrijk om te weten

  • Gesprekken vinden plaats in mijn kantoor in Leidschendam.
  • Voor het aanvragen van de subsidie heb ik wel flink wat persoonlijke gegevens nodig, evenals een kopie van je legitimatiebewijs.
  • Het traject kan je doen zonder tussenkomst van je leidinggevende.
  • Ik heb beperkt plek voor dit ontwikkeladvies en is afhankelijk van voldoende subsidie.

Heb je interesse in het ontwikkeladvies of wil je meer informatie? Neem contact met me op via onderstaande button.

Ik wil contact

 

Bericht over het ontwikkeladvies op de website van de rijksoverheid.