Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Tweede loopbaan

Tweede loopbaan

Bij de brandweer wordt gesproken over een tweede loopbaan, na 20 jaar in de operationele dienst ga je een andere functie vervullen. Dit kan zowel binnen als buiten de organisatie zijn. Maar hou er rekening mee dat er binnen de organisatie niet voldoende functies zijn om iedereen te herplaatsen.

Alle medewerkers die op of na 1 januari 2006 in een bezwarende functie zijn begonnen, vallen onder het tweede loopbaanbeleid. Dit beleid is afgesproken tussen de werkgevers en bonden en vastgelegd in de CAR-UWO. Het uitgangspunt is dat medewerkers samen met de werkgever werken met een loopbaanplan naar een tweede loopbaan (na maximaal twintig jaar). De verschillende brandweerorganisaties hebben verschillend beleid en regels omtrent de tweede loopbaan. Maar hoe dan ook, als medewerker moet je zelf ook werken aan het vervolg van je loopbaan.

Meer informatie over loopbaanbeleid voor bezwarende jaren kun je hier lezen.

In het tweede loopbaanbeleid hebben medewerker en organisatie samen de verantwoordelijkheid om te werken aan een tweede loopbaan, een vervolgstap na de functie in de operationele dienst. Het maken van een loopbaanplan is hier onderdeel van.

Voor veel brandweermensen is de stap naar een andere functie na de operationele dienst een spannende of lastige stap. Als loopbaancoach help ik jou om deze stap te maken.

Brandweer loopbaancoach

Ik omschrijf mezelf als een enthousiaste en initiatiefrijke loopbaancoach met ruime ervaring bij de brandweer, o.a. als leidinggevende en loopbaancoach. Met 20 jaar ervaring in de brandweerwereld, weet ik wat er leeft en hoe de cultuur in elkaar zit. Ik spreek de taal en kan gemakkelijk verbinding maken met medewerkers en leidinggevenden.

Ik help je graag bij het nadenken over je volgende stap. Neem vrijblijvend contact met me op.