Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Gratis checklist ‘Vijf acties voor je tweede loopbaan’

Vijf acties voor je tweede loopbaan

Je werkt al een aantal jaar in de repressieve dienst van de brandweer, maar je bent na 2006 aangenomen en je weet dat je op een moment moet gaan starten met je tweede loopbaan. Een beslissing die je liever voor je uit schuift, het werk is immers nog steeds leuk en aantrekkelijk.

Toch knaagt er wat, je voelt je onrustig. De jaren tikken door, jij wordt ouder en je hebt nog geen stappen ondernomen voor je volgende loopbaanstap. Je hebt eerlijk gezegd ook nog geen idee welke stappen je wilt of moet zeggen.

In de eigen organisatie melden dat je iets wilt ondernemen, voelt nog niet helemaal prettig. Eenmaal aangeven dat je misschien wel iets wilt ondernemen, voelt alsof je eraan vast zit en je weet helemaal nog niet of je nu al deze keuze wilt maken.

Ik ga je helpen

Werken aan je loopbaan hoeft niet direct heel groots. Ik ga je helpen. Met de tips die ik deel kan jij stap voor stap werken aan je loopbaan. Daarmee hoef je niet in één keer volledig te veranderen, maar je kan wel alvast kleine stapjes nemen. Welke stappen en hoe? Dat leg ik in mijn checklist uit.

Om jou te ondersteunen heb ik een checklist gemaakt van vijf acties die je nu al, gewoon terwijl er niets veranderd aan je functie, kunt gaan opstarten. Met deze acties wil ik je helpen om na te denken over je loopbaan. Liefst zo vroeg mogelijk, zodat je je tijdig kan voorbereiden op je volgende stap.

coach voor brandweerorganisaties

Over mij

Mijn naam is Mariska Hidding. De afgelopen twintig jaar heb ik heel wat verschillende functies uitgevoerd bij de overheid; van beleidsmedewerker tot brandweercommandant tot loopbaancoach en steeds vond ik het werken met plezier heel belangrijk, van mezelf en van de mensen met wie ik werk. De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd om anderen te helpen met loopbaanvraagstukken. Fantastisch vind ik het als ik een ander kan helpen om meer inzicht in zichzelf te krijgen en duidelijkheid te bouwen voor een volgende loopbaanstap. Ik doe nu werk waar ik veel energie van krijg en dat gun ik anderen ook.

Wat anderen over mij zeggen

Ik kan iedere brandweerman of vrouw dit traject aanbevelen bij jou omdat je jij je echt kunt verplaatsen in dit vak en daardoor de begeleiding op maat kunt maken en verschillende vacatures onder de loep neemt die na ons vak heel mooi aan zouden sluiten. Je bent een laagdrempelig, sociaal en vriendelijke vrouw die zich goed in de begeleidende persoon kan verplaatsen en zeker als je als persoon uit de brandweer wereld komt. Ik voelde mij door jou begrepen en dat zorgt voor groei, ik zou het zo weer over doen. Ik heb het als zeer positief ervaren en (nog) beter inzicht in mij zelf gekregen en ook meer zelfvertrouwen.

Anne

Het werd tijd om zo langzamerhand serieus aan mijn loopbaanplan te gaan werken en merkte al snel dat ik vastliep met mijn visie. Mijn blikveld was veel te smal en had geen idee hoe ik interessant zou kunnen zijn voor de arbeidsmarkt. En door mijn smalle blikveld ook niet goed een idee welke beroepen me aan zouden kunnen spreken, waar mijn capaciteiten liggen en wat bij mij past. Ik heb het coachingstraject positief ervaren mede door een rustige opbouw naar het uiteindelijke doel. Door het traject heb ik een beter inzicht in mezelf gekregen en daarnaast een beter inzicht in de arbeidsmarkt. Er is meer dan alleen de brandweer. Mijn hart ligt bij de brandweer, maar er is meer waar mijn hart een prima plekje kan vinden.

Joost

Onlangs heb ik een loopbaancoaching mogen volgen bij Mariska. Ik heb bewust gekozen voor een loopbaancoaching buiten mijn eigen organisatie. Mijn vraag was, met een zo open mogelijke blik de coaching te volgen. En echt te ontdekken wat mijn kwaliteiten, mogelijkheden en wensen zijn. Dit is goed gelukt. De kracht van Mariska ligt, wat mij betreft, in het begrijpen van brandweermensen. (wij zijn toch net iets anders) Hierdoor heb ik het gevoel dat Mariska mij goed begreep in waar ik op vast liep. En door middel van goede testen, opdrachten en gesprekken mij op het spoor van een loopbaanplan heeft kunnen zetten waar ik 100% achter sta.

Niels

Mariska, ik heb je ervaren als een heel prettig persoon die altijd met een luisterend oor klaar stond. De opdrachten uit het werkboek hebben mij een heel goed beeld gegeven over mijn eigen persoon. Ik heb nu een rode draad gevonden in wat ik wel en niet wil in een nieuwe baan. Ik heb geleerd wat mijn zwakke en sterke punten zijn. Ik kan het iedereen aanraden om een loopbaan traject te starten. Groeten en veel dank voor je perfecte hulp.

Roland

Ik begon met het coachtraject, omdat ik minder voldoening haalde in mijn huidige functie. Ik wilde graag weer iets (nieuws) gaan doen waar ik energie uit haal. De gesprekken waren ontspannen. Ik had het gevoel dat ik prima mezelf kon zijn (meestal kijk ik eerst even “de kat uit de boom”). Sommige dingen waren bevestiging. Andere dingen waren eyeopeners. Ik heb jou ervaren als open, relaxed en sociaal. Wat ik vooral prettig vond was het feit dat ik in vakjargon kon praten. Iemand die de brandweer kent.

Eelco

Door de gesprekken heb ik weer iets gevonden waar ik mijn laatste jaren weer energie uit kan putten Ik heb de gesprekken als zeer prettig en constructief ervaren, jij wist met de juiste vraagstelling mij aan het denken te zetten en daardoor is iets moois ontstaan. Ik vond je zeer vriendelijk en prettig om een gesprek mee te voeren.

Henk, manschap en instructeur brandweer

Ik was vastgelopen in mijn werk en ik moet nog zeker 15 jaar. Via mijn werkgever ben ik terecht gekomen bij Mariska. Het was niet even een recept ophalen om vervolgens gewoon weer aan werk te gaan, nee je moet hier wel iets doen… Middels leuke en soms minder leuke opdrachten en door kritische vragen wordt je wel met de neus op feiten gedrukt. Uiteindelijk is het, het allemaal waard. Na dit traject heb ik inzage in mijn eigen functioneren en heb ik tools aangereikt gekregen (zelf ontwikkeld zou Mariska zeggen) om deuren die voor mij gesloten blijven, te openen. Ik ga met veel plezier naar mijn werk en die laatste 15 jaar……. Kom maar op, ik maak er wat van.”

Frits

Ik begon met het coachtraject omdat ik scherp wilde krijgen wat mijn eigenschappen zijn en bepalen in hoeverre deze aansluiten in mijn huidige werk. Ik heb het coachtraject plezierig ervaren. Mariska is fijn in de communicatie en treed doortastend op om het beste resultaat te behalen. Na het coachtraject heb ik een scherpe focus waar mijn kracht ligt en de bevestiging dat ik op het juiste spoor ben. Daarnaast heb ik nu ook het besef dat ik toe ben aan de volgende stap, dat betekent meer verantwoordelijkheid.

Mark

Met de acties die ik je in deze checklist geef, kan jij aan de slag met het werken aan je loopbaanstap. Doe het gewoon, pak zelf de regie op je loopbaan!

Het is nooit te laat voor een volgende stap in je carrière!

© 2019 – 2021 ME-Factor | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign: Mazgon Design | Photoshoot: By José Chan