Loopbaanworkshops

Een loopbaanworkshop biedt de medewerkers de mogelijkheid om in korte tijd kennis te maken met de onderwerpen en er een eerste stap in te zetten.

Onderstaande workshops van een dagdeel heb ik meerdere malen met succes gegeven:

✪ Durf te dromen – Wat wil ik?

In deze workshop gaan we aan de slag om beter te kunnen benoemen waar jouw ambities liggen. We onderzoeken wat voor jou belangrijk is in je werk en welke loopbaandromen jij hebt. Aan het eind van de workshop kan jij je buurman uitleggen welke loopbaandromen jij hebt, zodat je gerichter aan de slag kunt om dat te gaan realiseren.

✪ Talenten – Wat kan ik?

Kan jij direct benoemen wat je goed kan? Of vind je dat lastig? Veel mensen vinden het lastig om te benoemen wat ze goed kunnen. Om het woord talenten al helemaal niet uit te durven spreken. Iedereen heeft zijn sterke punten. Je sterke punten, je kwaliteiten, zijn juist die dingen die je gemakkelijk afgaan. Je hoeft er minder moeite voor te doen en daarom is het soms lastig om het dan een talent te noemen.

In deze workshop gaan we je talenten zichtbaar maken, zodat jij na afloop prima kan benoemen wat jouw talenten zijn. Handig om in te zetten bij een sollicitatie of voor het kiezen van een vervolgstap.

✪ Personal branding – laat jezelf zien

Je werkt hard, zeg gerust keihard, maar je wordt te weinig gevraagd voor de opdrachten die bij jou passen. Wordt er op de afdeling een mooie klus weggegeven, gaat je collega ermee vandoor. Terwijl het jou op je lijf geschreven is. Daar moet verandering inkomen.
Wil je meer opvallen, op het werk of voor een nieuwe opdracht of functie? Er zijn vele redenen om jezelf meer te laten zien. Deze workshop helpt jou daarbij. In deze workshop krijg je uitleg wat personal brandig is en hoe je het kunt inzetten. Je gaat zelf aan de slag met dit onderwerp en denkt na wat jij kan inzetten om meer gezien te worden op het werk.

✪ Job craften, creëer de baan die bij je past

Je werk vind je niet meer zo leuk als voorheen. Toch heb je het idee dat er meer uit je functie te halen is. Hoe kan je een nieuwe functie creëren zonder van baan te veranderen? Dat ga je leren in deze workshop. In deze workshop  behandelen we vier manieren van jobcraften, vier manieren waarop jij je baan leuker kan maken. Je maakt ook zelf een plan om hier direct mee aan de slag te gaan.

✪ LinkedIn, wat kan je ermee en hoe werkt het?

Waarom zou je een Linkedin profiel hebben en wat doe je er nu eigenlijk mee? In deze workshop gaan we nader in op deze vraag, maar krijg je ook uitleg hoe je je profiel kunt opbouwen en je netwerk kan uitbreiden. Dan is de basis klaar en wat dan? Wat kan je met Linkedin doen?

In deze workshop krijg je de tips, thuis mag je aan de slag met het daadwerkelijk maken. In deze snelle, interactieve workshop krijg je de do’s en dont’s voor een goed Linkedin profiel, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de sociale netwerk.

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers die al een LinkedIn profiel hebben, maar nog niet voldoende op de hoogte zijn wat LinkedIn hen kan bieden.

✪ Pimp je cv

In circa 10 seconden bekijkt een recruiter of je cv interessant is voor de vacature of niet. Belangrijk is dus dat je cv inhoudelijk en visueel aantrekkelijk is. Hoe? Daar gaan we in de workshop mee aan de slag. Ik laat je zien waar een cv anno nu aan moet voldoen om positief op te vallen. Je gaat zelf ook actief aan de slag. Aan het eind van de workshop heb jij minimaal vijf actiepunten om je cv nog aantrekkelijker te maken.

✪ Voorbereiden op je POP-gesprek

✪ Netwerken

 

Algemeen

De workshops bied ik normaliter in-company aan. Mocht je als individu interesse hebben, laat het me weten. Een workshop duurt 3 uur. Per workshop is er plaats voor maximaal tien deelnemers.

Meer informatie? Leuk! Neem direct contact met me op. 🙂

Ik wil contact

 

Ervaringen

“Mariska is een bijzonder vrolijke en positief ingestelde trainster, die door middel van haar creatieve en interactieve methodes ervoor weet te zorgen dat je als deelnemer een compleet inzicht krijgt in je eigen identiteit en doelstellingen. Verder slaagt zij erin om de deelnemer te motiveren, zodat hij/zij hiermee actief aan de slag gaat. ”

Meer referenties.

 

Andere opties voor je loopbaan.