Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Ontwikkel & investeer in jezelf

Een loopbaan workshop biedt de medewerkers de mogelijkheid om in korte tijd kennis te maken met de onderwerpen en er een eerste stap in te zetten.

Algemeen:

De workshops bied ik normaliter in-company aan. Mocht je als individu interesse hebben, laat het me weten. Een workshop duurt 3 uur. Per workshop is er plaats voor maximaal acht deelnemers.

Onderstaande workshops van een dagdeel heb ik meerdere malen met succes gegeven:

null

Loopbaanspel

Met het loopbaanspel gaan deelnemers onder mijn begeleiding op speelse wijze aan de slag met hun loopbaan. Ze pakken het stuur van hun loopbaan in de hand en rijden de route richting hun pensioen. Het spel geeft de deelnemers inzicht in wat hun talenten zijn, wat ze willen in hun loopbaan, wat ze nog willen leren. Het loopbaanspel zet de deelnemers aan tot nadenken over hun loopbaan. Door met elkaar dit spel te spelen, leer je ook van de anderen. Voor deze workshop geldt maximaal 6 deelnemers.

null

Inzicht in je talenten

Kan jij direct benoemen wat je goed kan? Of vind je dat lastig? Veel mensen vinden het lastig om te benoemen wat ze goed kunnen. Om het woord talenten al helemaal niet uit te durven spreken. Iedereen heeft zijn sterke punten. Je sterke punten, je kwaliteiten, zijn juist die dingen die je gemakkelijk afgaan. Je hoeft er minder moeite voor te doen en daarom is het soms lastig om het dan een talent te noemen.

In deze workshop gaan we je talenten zichtbaar maken, zodat jij na afloop prima kan benoemen wat jouw talenten zijn. Handig om in te zetten bij een sollicitatie of voor het kiezen van een vervolgstap.

null

Personal branding - laat jezelf zien

Je werkt hard, zeg gerust keihard, maar je wordt te weinig gevraagd voor de opdrachten die bij jou passen. Wordt er op de afdeling een mooie klus weggegeven, gaat je collega ermee vandoor. Terwijl het jou op je lijf geschreven is. Daar moet verandering inkomen.

Wil je meer opvallen, op het werk of voor een nieuwe opdracht of functie? Er zijn vele redenen om jezelf meer te laten zien. Deze workshop helpt jou daarbij. In deze workshop krijg je uitleg wat personal brandig is en hoe je het kunt inzetten. Je gaat zelf aan de slag met dit onderwerp en denkt na wat jij kan inzetten om meer gezien te worden op het werk.

null

Job craften - creëer de baan die bij je past

Je werk vind je niet meer zo leuk als voorheen. Toch heb je het idee dat er meer uit je functie te halen is. Hoe kan je een nieuwe functie creëren zonder van baan te veranderen? Dat ga je leren in deze workshop. In deze workshop  behandelen we vier manieren van jobcraften, vier manieren waarop jij je baan leuker kan maken. Je maakt ook zelf een plan om hier direct mee aan de slag te gaan.
null

Linkedin - Wat kan je ermee en hoe werkt het?

Waarom zou je een LinkedIn profiel hebben en wat doe je er nu eigenlijk mee? In deze workshop gaan we nader in op deze vraag, maar krijg je ook uitleg hoe je je profiel kunt opbouwen en je netwerk kan uitbreiden. Dan is de basis klaar en wat dan? Wat kan je met Linkedin doen?

In deze workshop krijg je de tipsen kan je de eerste aanpassingen direct doorvoeren. In deze snelle, interactieve workshop krijg je de do’s en dont’s voor een goed LinkedIn profiel, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de sociale netwerk.

null

Pimp je cv

In circa 10 seconden bekijkt een recruiter of je cv interessant is voor de vacature of niet. Belangrijk is dus dat je cv inhoudelijk en visueel aantrekkelijk is. Hoe? Daar gaan we in de workshop mee aan de slag. Ik laat je zien waar een cv anno nu aan moet voldoen om positief op te vallen. Je gaat zelf ook actief aan de slag. Aan het eind van de workshop heb jij minimaal vijf actiepunten om je cv nog aantrekkelijker te maken.
null

Netwerken- nuttig en leuk!

Ontdek de voordelen van de juiste mensen kennen en hoe je dat aanpakt.
Netwerken, bij sommige mensen loopt alleen bij het woord al de rillingen over de rug. Maar netwerken is heel handig en kan gewoon leuk zijn. In deze workshop krijg je tips hoe ook jij kan netwerken op een manier die bij jou past. En nee, dat netwerken doe je echt niet alleen op een netwerkborrel.maken.
null

Aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt

Een workshop over employability. Ontdek hoe aantrekkelijk jij bent op de arbeidsmarkt en hoe je dat kunt verbeteren. Bewegen in je loopbaan heeft de toekomst, je gaat ervaren dat het leuk en interessant is om daar zelf actief mee bezig te zijn. Je leert de ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt en hoe jij daar handig gebruik van kan maken. Aan het eind van de workshop heb jij meer inzicht hoe jouw positie is op de arbeidsmarkt en hoe je dat kunt verbeteren.

Twijfel je nog over één van de workshops? Plan dan een vrijblijvend gesprek met mij in. Je kunt me het hemd van het lijf vragen, en ik help je graag om de juiste keuze te maken.

Contact

Me-Factor
Mariska Hidding
KVK-nummer: 60049545

Bezoekadres op afspraak:
Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam

info@mefactor.nl

06- 22 47 39 86

Volg mij

Loopbaancoaching

Werk jij niet bij de brandweer, maar wil je wel weer  met plezier naar je werk? Kijk op deze site.

© 2019- 2023 ME-Factor | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign: Mazgon Design | Photoshoot: Prisca Visser