TMA Talenten Motivatie Analyse

Als loopbaancoach heb ik al vele brandweermensen geholpen met het maken van de volgende stap in hun verdere werkleven. Na een (vaak) jarenlange baan bij de brandweer denk je misschien dat dit het enige is dat écht bij jou past. Toch is niets minder waar en dat is precies waar ik jou, als brandweerman (m/v), graag bij wil begeleiden.

Wat is de Talenten Motivatie Analyse?

Door het inzetten van de Talenten Motivatie Analyse brengen we een goed en helder inzicht in jouw talenten en motivatie. Dit online hulpmiddel zorgt er concreet voor dat er in kaart gebracht wordt, wat goed bij jou past en wat minder goed bij jou past. Na het doorlopen van de Talenten Motivatie Analyse weet je welke keuzes je kunt maken om de volgende stap te zetten naar een nieuwe loopbaan.

  • Door de TMA ontdek je wat goed bij je past
  • Je krijgt nieuwe inzichten, die je wellicht niet had verwacht
  • De TMA werkt tevens toekomstgericht, zodat je dit kunt gebruiken voor de volgende stap in je loopbaan
  • De analyse werkt niet veroordelend en gaat uit van positieve punten

Door 53 competenties te meten, brengt deze analyse een verhelderend resultaat. Maar liefst 44 talenten en 23 drijfveren worden gemeten. De TMA geeft daarbij het inzicht welke werkgebieden jou het meest zouden motiveren én enthousiasmeren.

Hoe werkt de Talenten Motivatie Analyse?

Stap 1:

Je vult het online gedeelte in vanachter je eigen computer. In deze ‘enquête’ met meerkeuzevragen kies je bij iedere vraag wat jou het meeste aanspreekt. De meerkeuzevragen bestaan uit stellingen en gedragsitems. Het online onderzoek neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Stap 2:

Na het maken van de Talenten Motivatie Analyse ontvang je een uitgebreide rapportage. In de rapportage zie je adviezen over jouw ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en aanleg voor 53 competenties. Het is een persoonlijkheidsomschrijving waarin de volgende punten naar voren komen:

  • jouw sterke kanten;
  • valkuilen;
  • ontwikkelpunten;
  • ideale werkomgeving;
  • jouw leer- en ontwikkelstijl.

De TMA rapportage geeft snel inzicht en is zowel grafisch als tekstueel opgezet. Na de rapportage volgen 2 gesprekken.

Stap 3:

Na het ontvangen van de TMA rapportage volgt het terugkoppelingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de uitkomsten van de rapportage. Vervolgens vraag ik je om een gericht plan van aanpak te schrijven, na aanleiding van de uitkomst van de TMA rapportage. Dit gesprek neemt circa 1 uur van je tijd in beslag.

Stap 4:

In het laatste gesprek van de Talenten Motivatie Analyse bespreken we jouw plan van aanpak en gaan we uitgebreid in op je wensen voor de toekomst. Je hebt inzicht ontwikkel

en weet welke stappen je kunt gaan nemen na jouw baan bij de brandweer. Een baan die bij jou past én waar je bij van wordt!

Je kan hier een voorbeeldrapportage downloaden of een voorbeeld van het TMA Talenten en Competentiepaspoort.

Ervaringen met de Talenten Motivatie Analyse

“Omdat ik een carrièreswitchoverwoog maar nog niet precies wist in welke richting, ben ik op goed advies bij Mariska terecht gekomen. Ondanks dat ik zelf redelijk goed weet waar mijn vaardigheden, competenties en interesses liggen, vond ik de vertaalslag naar een concrete beroepssector lastig. Met de TMA heb ik naast een bevestiging van mijn eigen vermoeden, ook goed inzicht gekregen in de persoonlijke aspecten die bij verschillende beroepssectoren passen. In combinatie met de constructieve,maar vooral aangename gesprekken met Mariska, heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om een opleiding te gaan doen richting deIT sector. Mede dankzij de loopbaanoriëntatie, heb ik er vertrouwen in dat ik een goede, weloverwogen keuze heb kunnen maken.” – Laurens

“Als starter op de arbeidsmarkt sta ik aan het begin van mijn maatschappelijke carrière. Hierbij had ik de behoefte om een beeld te krijgen van/bij mijn kwaliteiten maar ook mijn ontwikkelpunten. De TMA analyse heeft volledig in deze behoefte voorzien. Waar ik echt door verrast ben, is hoe precies deze analyse mij als persoon omschrijft. Daarnaast geeft de uitkomst van de analyse mij voldoende handvatten/uitgangspunten om gericht met mijn persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Juist door mijn uitkomsten met Mariska te bespreken, ben ik op een positieve wijze gestimuleerd om dit op te pakken en zelf over mijn ontwikkeling na te denken. Ik heb de gesprekken dan ook als zeer prettig ervaren waarbij mijn persoonlijke ontwikkeling altijd centraal stond. Ook de tips en tricks die ik heb meegekregen zijn goud waard. Ondanks dat deze vaak klein en simpel van aard waren, hebben ze voor mij echt een verschil gemaakt.” – Bas

Investering

De investering voor de TMA Talentenanalyse bedraagt € 795,00 exclusief 21% BTW. Dit is inclusief een uitgebreide rapportage en twee gesprekken.

Wil jij de TMA talentenanalyse inzetten? Neem dan contact met me op.

Andere opties voor je loopbaan