Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt

gratis loopbaantips

Aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt

De organisatie en jij als medewerker hebben samen de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jij nuttig en met plezier tot aan je pensioen kunt blijven werken. Voor brandweermensen houdt dit in dat je zeer waarschijnlijk een loopbaanstap zal moeten maken. In de operationele dienst werken tot je 67e jaar is heel pittig.

Wat wil je doen na de brandweer?

Wat voor functie wil je vervullen na de operationele dienst? Hoe zorg je dat je aangenomen wordt op de functie waar je dan op solliciteert?

Blijf in jezelf investeren

Om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt is het goed om in jezelf te blijven investeren. Fit zijn is belangrijk, maar ook scholing en ervaring is belangrijk. Wanneer heb je voor het laatst een cursus of opleiding, anders dan voor de operationele dienst, gedaan?

Werkervaring

Mogelijk heb je een tweede baan naast het werk bij de brandweer of doe je vrijwilligerswerk. Ook hierin doe je nuttige ervaringen op. Vergeet dit niet te vermelden op je cv.

Wie ik ben

Ik ben Mariska Hidding, 20 jaar geleden begonnen als brandweervrijwilliger en heb vervolgens diverse functies bij de brandweer uitgeoefend (beleidsmedewerker, commandant, interim leidinggevende, projectleider en loopbaancoach). Mijn laatste functie was loopbaancoach en projectleider, waarin ik te maken kreeg met het tweede loopbaanbeleid. Ik merkte wat een worsteling dit is voor medewerkers en organisaties. Sinds de zomer van 2017 ben ik gestart als zelfstandig projectleider en loopbaancoach. Ik wil dat brandweermensen tot aan hun pensioenleeftijd werken met plezier.

Mijn hulp

In het bovenstaande stuk heb ik best wat vragen gesteld. Mocht je daar nog geen antwoord op hebben, dan kan ik je helpen met meer duidelijkheid te krijgen. Ik kan je helpen met het opstellen van je loopbaanplan of andere loopbaanvragen. Stuur me gerust een e-mail met je vragen.