Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Hulp bij je loopbaanvraag

Hulp bij je loopbaanvraag

Marco* had een kennismakingsgesprek met mij gepland. Hij wil hulp bij zijn loopbaanvraag, hij wil nu toch echt meer duidelijkheid gaan krijgen over zijn volgende stap na de repressieve dienst. Wanneer hij de stap gaat nemen, weet hij nog niet. Wel weet hij dat hij nu meer duidelijkheid wil krijgen, zodat hij kan starten met een eventuele opleiding wanneer dat nodig is.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend voorafgaand aan een coachtraject. Het gesprek is bedoeld dat we kennis kunnen maken, waarbij de deelnemer kan bekijken of hij mij ziet zitten en ik kan kijken of ik de juiste persoon ben voor de loopbaanvraag.

In dit gesprek zei Marco tussen neus en lippen door dat de meeste mensen vast wel zelf konden verzinnen wat hun volgende loopbaanstap wordt. Daar moest ik toch op ingrijpen, dat is niet voor iedereen het geval. 

Drie manieren hoe om te gaan met de volgende loopbaanstap

Grof gezegd zijn de medewerkers die te maken hebben met een tweede loopbaan te verdelen in drie groepen: 

  • ten eerste de groep medewerkers die prima weten wat hun volgende stap wordt na de repressieve dienst. 
  • ten tweede de medewerkers die absoluut nog niet durven na te denken over deze stap en het nadenken en in actie komen voor zich uit schuiven
  • ten derde medewerkers die wat hulp kunnen gebruiken bij het nadenken over deze stap.

Deze laatste groep is de groep waarmee ik voornamelijk contact heb. Ik kan je zeggen dat dit een grote groep is. Het is niet gek om wat hulp nodig te hebben bij het nadenken over je volgende loopbaanstap. Het is spannend en onbekend.

Loopbaancoaches

Sterker nog er zijn ontzettend veel loopbaancoaches in Nederland. Alleen bij NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaancoaches zijn al ruim 3000 loopbaancoaches aangesloten. Jouw loopbaanvraag is niet raar, het is juist krachtig dat je het lef hebt om na te gaan denken over je loopbaan en daarbij hulp inschakelt om kritische vragen te krijgen en een spiegel voor te krijgen. Kies een loopbaancoach die bij jou past, dat levert het beste resultaat op. 

Loopbaancoach voor aanpakkers

Ik ben trots op elke deelnemer die aanklopt om uit te zoeken wat hij (of zij) verder wil gaan doen in zijn loopbaan. Dat betekent dat je het lef hebt om zelf de regie te pakken op je loopbaan, juist ook als het spannend of onbekend is. Ik help je mee om meer duidelijkheid te creëren en ben een stok achter de deur. Met een antwoord ‘tja, dat weet ik niet’ kom je bij mij niet weg. Ik wil je met klem zeggen: vraag hulp bij je loopbaanvraag, daar ben ik voor. Lees onderaan deze pagina reacties van andere deelnemers.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op. 

‘* in het echt heet Marco anders, maar de privacy van mijn deelnemers vind ik ontzettend belangrijk.