Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Je loopbaanplan in vijf stappen

loopbaan plan

Je loopbaanplan in vijf stappen

Er komt een moment dat je de operationele dienst wilt of moet verlaten. Voor sommigen is de uitdaging weg, voor anderen is het fysiek of mentaal niet meer mogelijk om langer operationeel inzetbaar te blijven. Wacht niet tot dit moment jou overvalt, maar pak tijdig de regie en ga aan de slag met jouw loopbaan. In het document ‘Je loopbaanplan in vijf stappen’ leer jij met welke vijf stappen jij jouw loopbaanplan schrijft. Gewoon stap voor stap.

Loopbaanplan of POP

Een loopbaanplan is jouw plan hoe jij wilt werken aan de volgende stap in je loopbaan. Je weet immers dat je de operationele dienst eens gaat verlaten. Hoe zorg jij ervoor dat je een passende stap kan maken? Juist door je goed voor te bereiden. Met het maken en vooral het uitvoeren van je loopbaanplan kan jij de regie pakken om ervoor te zorgen dat jij de ideale kandidaat bent voor de functie die je in gedachte hebt.

Een loopbaanplan wordt vaak het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) genoemd. Veel organisaties hebben een eigen format om je POP op te stellen. Dat format kan je gebruiken, maar gebruik het alleen als het je helpt. Staar je niet vast op het format, maar laat het je vooral helpen. Mogelijk vind je het fijner om een eigen document te maken, het belangrijkste van een loopbaanplan is dat jij nadenkt over je loopbaan en welke stappen je daarvoor wilt zetten.

Gratis handig stappenplan

Dit handig stappenplan geeft in vijf stappen weer hoe jij jouw loopbaanplan kan opstellen. Met deze tips wil ik je helpen om na te denken over je loopbaan. Liefst zo vroeg mogelijk, zodat je je tijdig kan voorbereiden op je volgende stap.

Met de praktische handleiding ‘Je loopbaanplan in vijf stappen’ weet jij precies hoe jij jouw loopbaanplan kan opstellen. Klik hier en ontvang de handleiding “Jouw loopbaanplan in vijf stappen”