Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Begeleiding bij het tweede loopbaanbeleid van de brandweer

Begeleiding bij het tweede loopbaanbeleid van de brandweer

Na twintig jaar vol energie als brandweerman of -vrouw te hebben gewerkt, moet je van baan veranderen. Zo staat het in het tweede loopbaanbeleid voor bezwarende functies bij de brandweer. Maar het werk waar je twintig jaar hart en ziel instopte, vervang je niet zomaar door een andere baan. Ik help je bij het vinden van je nieuwe baan.

Bezwarende functie

Brandweerman of -vrouw word je niet zomaar. Je bent trots op je werk en houdt van de spanning bij een incident. Daarnaast is het teamgevoel geweldig en het rooster is prettig. Dat zijn zaken die je niet zomaar wilt opgeven. Maar na twintig jaar is er geen andere keuze. Omdat werken bij de brandweer een bezwarend beroep is, staat er in de cao dat je dit maximaal 20 jaar mag uitoefenen. Daarna moet in beweging komen en dat heeft voorbereiding nodig. 

Hulp bij het vinden van nieuw werk

Het vinden van een nieuwe baan voelt misschien als een onmogelijke klus. Waar moet je beginnen? Je huidige werkgever en ik helpen je hierbij. Ik begeleid je met een loopbaantraject dat helemaal past bij jouw loopbaanvraag. Je werkgever ondersteunt jou door het kunnen volgen van een opleiding. 

Jouw loopbaantraject

Het traject waarmee jij nieuw werk vindt bestaat uit twee fases. De eerste fase is duidelijk krijgen wat jouw volgende loopbaanstap gaat worden. We kijken naar wat jij wilt in jouw volgende baan, wat je goed kan en wat realistische mogelijkheden zijn. Dat doen we door het voeren van gesprekken, maar daarnaast krijg je ook opdrachten en kunnen we diverse testen inzetten. 

Als je eenmaal weet wat je wilt, gaan we door naar de volgende stap: jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Ik help je met praktische tips hoe jij jezelf goed kan laten zien op een manier die bij jou past. 

Kennis van de arbeidsmarkt

In dit traject benutten we mijn kennis van de arbeidsmarkt en mijn ruime netwerk, zowel binnen als buiten de brandweer. Ik heb vele brandweermensen begeleid in hun loopbaantraject, zodat zij een goed beeld hebben wat de volgende stap is en hier concreet mee aan de slag kunnen gaan. 

Ook al baal je van het tweede loopbaanbeleid bij de brandweer, kom tijdig in actie. Samen maken we er een waardevol loopbaantraject van, zodat wanneer jij afscheid moet nemen van de brandweer je soepel kan overstappen naar een andere functie. 

Wil je eerst meer over mij weten? Kijk dan hier.

Kijk hier voor de mogelijkheden die ik je bied.