Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Anders dan een brandweer opleiding

Anders dan een brandweer opleiding

Fred belt me met zijn vraag. Hij wil gaan werken aan zijn volgende loopbaanstap en heeft inmiddels door dat het volgen van een opleiding handig is. Fred is ruim 14 jaar brandweerman en dit werk doet hij met veel plezier. Tot nu toe heeft hij steeds opleidingen gedaan in de repressieve sfeer. Zo is hij inmiddels instructeur en wil hij gaan solliciteren als bevelvoerder. Het diploma bevelvoerder heeft hij ook al in zijn zak. Nu wil Fred een andere opleiding gaan doen, maar weet nog niet wat voor opleiding.

Opleiding gericht op de toekomst

Ik vertel Fred dat ik heel blij ben met zijn keuze. Veel brandweermensen zijn vooral gericht op brandweer opleidingen. Eerst instructeur en bevelvoerder en later eventueel de opleiding ploegchef, docent of operationeel manager. Stuk voor stuk mooie opleidingen, maar bij een overstap buiten de brandweer zeggen deze opleidingen andere werkgevers helemaal niets. Dan is het interessanter om een opleiding Opleidingskunde of een opleiding Leidinggeven te gaan doen. Wanneer je zo’n opleiding doet bij een goede opleider, staat dat nog beter op je cv en herkent je nieuwe werkgever ook wat je zoal hebt gedaan.

Algemene ontwikkeling

Bij het kiezen van je opleiding is het heel handig om al inzicht te hebben wat jouw volgende stap gaat worden. Wil je gaan leidinggeven of wil je juist een mooie uitvoerende functie? In welke richting? In welke branche? Dat zijn vragen die je mogelijk nog moet onderzoeken. Toch hoef je niet per se al antwoord te hebben wat jouw volgende loopbaanstap gaat worden om een opleiding of training te kiezen.

Een training gericht op je algemene ontwikkelingen en vaardigheden is altijd handig. Persoonlijk leiderschap, timemanagement, beïnvloeden, communiceren en computervaardigheden zijn zo een paar onderwerpen die voor veel mensen interessant zijn. Deze trainingen zijn niet alleen interessant voor na je brandweerperiode, maar ook zeker voor nu. Er zijn diverse opleiders waar je dergelijke trainingen kan doen. 

Opleiding via de werkgever

Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in de medewerkers. Je bent zelf verantwoordelijk voor je duurzame inzetbaarheid en loopbaanperspectief, maar ook de organisatie heeft daar een belang bij en biedt mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. 

Informeer eens bij je leidinggevende of HR-adviseur wat de mogelijkheden in jouw organisatie zijn om een opleiding te volgen. Het volgen van een opleiding hoeft namelijk niet direct uit het potje voor de tweede loopbaan te komen. 

*Fred is niet zijn echte naam. Ik vind de privacy van mijn deelnemers heel belangrijk.