Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Intern solliciteren; vijf tips voor meer succes

Intern solliciteren; vijf tips voor meer succes

Heel wat brandweermensen willen graag bij de organisatie blijven werken, ook na de repressieve dienst. Binnen de eigen organisatie zijn vaak diverse mogelijkheden, maar de concurrentie is ook aanwezig. Hoe zorg jij ervoor dat jij de ideale kandidaat bent? Met onderstaande vijf tips voor het intern solliciteren heb jij meer succes.

Tip 1 Bouw je interne netwerk op

Als jij weet dat je graag op een bepaalde afdeling wilt gaan werken in de organisatie, is het goed om je te verdiepen in deze afdeling. Zorg dat je goed weet wat de ontwikkelingen zijn in dit specifieke vakgebied. Ga met collega’s van deze afdeling in gesprek. Zorg dat jij hen alvast kent en zij jou kennen. Zorg dat je al interesse hebt getoond in de afdeling en werkzaamheden voordat de vacatures komen. 

Tip 2 Zorg voor een positieve indruk

Bij een interne sollicitatie hebben collega’s waarschijnlijk al een indruk van jou. Zeker in kleine organisaties gaan verhalen in de wandelgangen snel. Als je bekend staat als de eeuwige mopperaar die op het intranet boze berichten plaatst, gaat dat niet in je voordeel werken. Dus bedenk hoe je overkomt op collega’s die jou misschien nog niet zo goed kennen. Nu heb je nog tijd om de indruk die jij achterlaat bij anderen bij te stellen.

Tip 3 Gebruik je interne kennis

Doordat jij al in de organisatie werkt, heb je een voorsprong qua kennis over de vacature. Jij weet meer dan externe sollicitanten wat er speelt in de organisatie en welke ontwikkelingen eraan komen. Benut deze kennis ook in je sollicitatie, je hebt daarmee ook een voorsprong ten opzichte van externe sollicitanten.

Tip 4 Solliciteer alsof ze je nog niet kennen

Dit klinkt mogelijk als een vreemde tip, maar zorg dat je brief, cv en in het gesprek ook voor collega’s die jou niet kennen helemaal duidelijk is wat jij te bieden hebt. De sollicitatiecommissie heeft geen compleet beeld van alle projecten en werkzaamheden die jij hebt gedaan. Zelfs als je een of enkele collega’s uit de sollicitatiecommissie vrij goed kent, hebben zij geen compleet beeld van al jouw activiteiten. Ook gaan zij niet jouw medewerkers dossier doorspitten. Dus voer het gesprek alsof ze je nog niet kennen. 

Tip 5 Start tijdig met je voorbereiding

Uit bovenstaande tips haal je al dat een tijdige voorbereiding handig is. Door intern te netwerken en je positieve indruk te versterken vergroot je je kansen. Daarnaast is het goed om je sollicitatiebrief en cv ook al klaar te hebben. Het kost tijd om deze aan te passen als je al jaren niet hebt gesolliciteerd. Ook dit moet bij interne sollicitaties tiptop in orde zijn. Onderschat een interne sollicitatie niet, ik heb daarmee diverse mensen onderuit zien gaan.

Hulp op maat?

Mocht jij nu jouw kansen willen vergroten bij het interne solliciteren, dan zijn bovenstaande vijf tips absoluut handig. Wil je de voorbereidingen optimaal organiseren, dan bied ik de mogelijkheid om je te helpen. Ik heb een complete online training Solliciteren met succes gemaakt, waarin ik tips geef over je cv, motivatiebrief, sollicitatiegesprek maar ook alle punten eromheen. Een echte aanrader.

Eerdere gebruikers zijn heel enthousiast over de sollicitatietraining.

Sorry, the comment form is closed at this time.