Dé loopbaancoach voor de brandweer.

De eerste stap naar een volgende baan als je niet weet wat je wilt

De eerste stap naar een volgende baan als je niet weet wat je wilt

Je weet dat je niet tot aan je pensioenleeftijd in de repressieve dienst kan blijven werken en wilt ook best nadenken over een volgende stap. Alleen vind je dat ontzettend lastig. Je weet niet goed wat je wilt, je weet niet goed wat de mogelijkheden zijn. Het is wat overweldigend.

In deze blog help ik je wat op weg om meer duidelijkheid te krijgen in de eerste stap naar een volgende baan als je niet weet wat je wilt.

Vragen om inzicht te krijgen waar je goed in bent

Om te kunnen werken met plezier is het fijn om datgene in te kunnen zetten waar je goed in bent. Een belangrijke stap bij jouw zoektocht naar een volgende stap is dan ook inzicht in je talenten.

  • Waar ben je goed in?
  • Wat doe je graag in je werk?
  • Waar krijg jij energie van?

Andere elementen voor een beroepskeuze

Naast je talenten zijn er natuurlijk ook nog andere zaken belangrijk voor je beroepskeuze. Je kan een lijstje maken van wat jij belangrijk vindt in je werk. 

  • In wat voor soort organisatie wil je het liefste werken? 
  • Waar wil je graag dat je nieuwe baan aan voldoet? 
  • Welke elementen wil je in je baan terug zien?

Ga in gesprek met anderen

Om een beter beeld te krijgen over jouw volgende loopbaanstap is het slim om met anderen in gesprek te gaan. Het is bijvoorbeeld interessant om van je collega’s of leidinggevende te horen wat zij in jou waarderen.

Daarnaast is het interessant om met mensen die ergens anders werken in gesprek te gaan. Wat voor werk doen zij? Wat houdt deze baan in? Op deze wijze hoor je weer eens andere verhalen en dat kan jou weer prikkelen om na te denken waar jij enthousiast van wordt. 

Beroepskeuzetest

Veel mensen willen ook een beroepskeuzetest doen om meer inzicht te krijgen. In mijn trajecten zet ik dan de Talenten Motivatie Analyse in met de extra vragen rondom de beroepskeuze. Deze Talenten Motivatie Analyse gaat dieper in op jouw talenten en drijfveren, de basis voor een goede beroepskeuze.

Wil je nu zelf al een gratis eenvoudige beroepskeuze test doen, kijk dan hier eens. 

Loopbaancoach

Met bovenstaande handvatten lukt het niet iedereen om tot een goede beroepskeuze te komen. Een loopbaantrajectgaat veel dieper in op bovenstaande vragen, maar ook op je belemmeringen. Als loopbaancoach help ik mijn deelnemers om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Door verschillende werkvormen tijdens de gesprekken ontstaat er steeds meer inzicht. Ik ben jouw stok achter de deur om echt uit te gaan zoeken wat bij je past.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op.