Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Vijf loopbaanobstakels voor het nemen van loopbaanstappen

Loopbaancoach

Vijf loopbaanobstakels voor het nemen van loopbaanstappen

Je werkt in de 24-uursdienst bij de brandweer en je moet gaan werken aan je (2e) loopbaan. Je voelt de energie al wegstromen en wilt er totaal niet mee aan de slag. Toch weet je ergens wel dat je er iets mee moet. Het houdt je wel bezig, maar je komt ook obstakels tegen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. 

Hieronder bespreek ik vijf van deze obstakels en hoe je ze kunt overwinnen.

  • Onheldere doelen: Als je een nieuwe baan zoekt, maar niet precies weet wat, waar en hoe, kan dat heel verlammend zijn. Het is dus belangrijk om je doelen duidelijk te definiëren en een helder beeld te hebben van waar je naartoe wilt. Om je volgende loopbaanstap meer helder te krijgen kan een traject bij een loopbaancoach je zeker helpen. 
  • Gebrek aan zelfinzicht: Om een succesvolle loopbaanstap te maken, moet je weten wat je sterke punten zijn en waar je energie van krijgt. Zelfinzicht is de sleutel tot het vinden van de juiste richting. Weet jij wat jouw sterke punten en ontwikkelpunten zijn? Maar weet je ook wat je zoekt in een volgende baan? 
  • Gebrek aan motivatie: Het is niet voldoende om aan je loopbaan te werken omdat anderen het je vertellen. Je moet de intrinsieke motivatie vinden om te groeien en te veranderen. Vraag jezelf af waarom het belangrijk is voor jou. Mogelijk omdat het je rust geeft als je een beeld hebt van de stappen die je kan ondernemen. 
  • Gebrek aan zelfvertrouwen: Twijfel kan je tegenhouden, maar onthoud dat je de capaciteiten hebt om te slagen. Werk aan je zelfvertrouwen en geloof in jezelf. Wat waarderen anderen in jou? Welke vaardigheden kan je ook buiten de brandweer goed inzetten?
  • Isolatie: Het idee dat je alles alleen kunt doen, kan een valkuil zijn. Soms is het verstandig om hulp te zoeken en samen te werken met anderen om obstakels te overwinnen. In je eentje kunnen je gedachten in cirkels ronddraaien. Door er met een ander over te praten kan ook je eigen gedachten meer helder worden, waardoor je weer een stap vooruit kan zetten. 

Laat loopbaanobstakels je niet tegenhouden 

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om deze uitdagingen te overwinnen:

1. Zoek hulp: Praat met vrienden, collega’s, leidinggevende, HR-adviseur of een loopbaancoach. Het accepteren van hulp kan je verder helpen.

2. Wees niet te trots: Als het niet lukt om alleen vooruit te komen, wees dan niet te trots om hulp te vragen. Samen met anderen kun je obstakels overwinnen en inzicht krijgen hoe jij jouw loopbaan verder vorm kan geven.

Laat je niet ontmoedigen door obstakels op je loopbaanpad. Door hulp in te schakelen en te accepteren kom je echt verder.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op, dan bespreken we jouw vraag en wat jij kan doen om weer in beweging te komen in het werken aan je loopbaan.  Ga naar https://brandweer-loopbaan.nl/aanbod-brandweer-loopbaancoach/ voor meer informatie over hoe ik kan helpen.