Dé loopbaancoach voor de brandweer.

Duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

loopbaancoach traject

Duurzame inzetbaarheid voor brandweermedewerkers

Als loopbaancoach en projectleider voor brandweerorganisaties help ik op organisatieniveau mee te denken over duurzame inzetbaarheid. Door met een vooruitziende blik te kijken naar de ontwikkeling van het vak, loopbaan en vitaliteit, werken we naar een gezonde werksituatie voor nu, maar ook zeker voor de toekomst.

Ik ben gespecialiseerd in coaching van brandweermannen en -vrouwen die te maken krijgen met het ‘loopbaanbeleid bezwarende functies’ of toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Door middel van persoonlijke coaching in heldere taal, workshops en interactieve trainingen leer ik brandweermedewerkers welke stappen er nodig zijn om duurzaam inzetbaar te blijven.

Het is mijn missie dat medewerkers werken in goede gezondheid, met geluk en groei. Op die manier zijn én blijven ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Een baan voor het leven bestaat niet meer, zowel de organisatie als de individuele medewerkers moeten aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Lees hier voor welke brandweerorganisaties en/of veiligheidsregio’s ik werk of heb gewerkt.

loopbaancoach traject

Duurzame inzetbaarheid voor brandweermedewerkers

Als dé loopbaancoach voor brandweerorganisaties help ik op organisatieniveau om mee te denken over duurzame inzetbaarheid. Door middel van persoonlijke coaching in heldere taal, workshops en interactieve trainingen leer ik brandweermedewerkers welke stappen er nodig zijn om duurzaam inzetbaar te blijven. Door met een vooruitziende blik te kijken naar de ontwikkeling van het vak, loopbaan en vitaliteit, werken we naar een gezonde werksituatie voor nu, maar ook zeker voor de toekomst.

Ik ben gespecialiseerd in coaching van brandweermannen en -vrouwen die te maken krijgen met het ‘loopbaanbeleid bezwarende functies’ of toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Het is mijn missie dat medewerkers werken in goede gezondheid, met geluk en groei. Op die manier zijn én blijven ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Een baan voor het leven bestaat niet meer, zowel de organisatie als de individuele medewerkers moeten aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Werkzaamheden voor brandweerorganisaties

Door mijn ruime ervaring als proactieve gesprekspartner voor MT, ben ik graag de ‘kartrekker’ voor projecten binnen thema’s als duurzame inzetbaarheid, tweede loopbaanbeleid en leiderschapsontwikkeling. Samen met collega’s uit de organisaties kijk ik naar de vorming van de HR-strategie om deze vervolgens uit te werken in concrete en uitvoerbare plannen.

Daarnaast ben ik inzetbaar om loopbaangesprekken te voeren met individuele medewerkers en verzorg ik verschillende trainingen en workshops, speciaal gericht op brandweermedewerkers.

Ik ben de loopbaancoach voor de brandweer gespecialiseerd in het:

 • ontwikkelen en uitvoeren van visie, beleid en programma’s op het gebied van mobiliteit en duurzame inzetbaarheid;
 • initiëren van projecten die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers (tevens fungeren als aanspreekpunt);
 • intensief samenwerken met management en HR adviseurs;
 • bouwen en onderhouden van een extern netwerk van HR collega´s en andere belanghebbenden (individueel of in bestaande netwerkorganisaties) om medewerkers extern van werk naar werk te kunnen laten doorstromen.

Waarom kiezen voor ME-Factor?

De passie voor het brandweervak stroomt bij mij waarschijnlijk net zo door de aderen heen als bij de medewerkers. Met meer dan 20 jaar ervaring in de brandweersector ben ik de aangewezen persoon om brandweermedewerkers te begeleiden in het zetten van nieuwe stappen en maken van de juiste keuzes.

Daarnaast ben ik NOLOC gecertificeerd, heb ik een afgeronde HBO opleiding en veel werkervaring op het gebied van mobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Ik ben een enthousiaste en vastberaden adviseur en ik bruis van de ideeën en initiatieven om duurzame inzetbaarheid verder te professionaliseren en op de kaart te zetten binnen brandweerorganisaties.

Een kleine greep uit de mogelijkheden die ik kan bieden:

 • Opstellen plan van aanpak implementatie duurzame inzetbaarheid
 • Implementeren duurzame inzetbaarheid in organisatie
 • Opstarten loopbaan- of mobiliteitscentrum
 • Stimuleren eigen regie medewerkers
 • Loopbaancoaching
 • Lezing geven voor HR-adviseurs en lijnmanagers
 • Verzorgen van training voor leidinggevenden en/of medewerkers
 • Verzorgen van trainingen of workshops voor medewerkers op het gebied van solliciteren of loopbaanontwikkeling.

Kan ik jou helpen?

Mijn aanpak staat bekend als to the point, praktisch en motiverend. Maar natuurlijk hoef je mij niet alleen op mijn verhaal en mijn blauwe ogen te geloven. Bekijk gerust eens mijn referenties. Of mail mij jouw grootste uitdaging op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of duurzame inzetbaarheid en ik stuur je een berichtje terug met een handige, concrete tip.

HR- Nieuwsbericht

De afgelopen jaren heb ik veel nuttige informatie verzameld over tweede loopbaanbeleid en duurzame inzetbaarheid voor veiligheidsregio’s. Die informatie wil ik graag met je delen. Ik nodig je van harte uit voor de ‘HR-nieuwsberichten voor de veiligheidsregio’. Meld je hier aan voor de HR-nieuwsberichten

Twijfel je nog of mijn coaching iets voor jouw organisatie is? Plan dan een vrijblijvend gesprek met mij in. 

Contact

Me-Factor
Mariska Hidding
KVK-nummer: 60049545

Bezoekadres op afspraak:
Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam

info@mefactor.nl

06- 22 47 39 86

Volg mij:

Loopbaancoaching

Werk jij niet bij de brandweer, maar wil je wel weer  met plezier naar je werk? Kijk op deze site.

© 2019-2021  ME-Factor | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Webdesign: Mazgon Design | Photoshoot: Prisca Visser |  Tekst: van idee naar tekst